METSTA » Turvallisen tekniikan seminaari 2015

Turvallisen tekniikan seminaari 2015

25.02.2015
Tämänvuotinen seminaari järjestetään 3.6-4.6.2015 Tampereella. Varaa päivät kalenteriisi ja tule kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista koneturvallisuusaiheista muiden vaikuttajien kanssa.

Seminaarissa keskitytään tänä vuonna toiminnalliseen turvallisuuteen ja tuotteen turvallisuuteen liittyvään elinkaarimalliin.

Tällä hetkellä toiminnallinen turvallisuus (Functional Safety) on eniten keskustelua herättänyt teema kansainvälisissä teknisen turvallisuuden yhteisöissä. Teeman ajankohtaisuus johtuu teollisuuden automaatio- ja ohjausjärjestelmien nopeasta kehityksestä, kun teollisuuden tuotantojärjestelmät digitalisoituvat ja verkottuvat yhä laajemmiksi kokonai-suuksiksi. Tällöin teollisuuden prosessien ja konejärjestelmien turvallisuus riippuu yhä enemmän automaatio- ja oh-jausjärjestelmien sekä niihin liittyvien tietojärjestelmien toiminnasta. Samalla turvallisuuden hallinnan vaatimustaso kasvaa, ja on tarpeen kehittää aikaisempaa kehittyneempiä hallintamenetelmiä, proseduureja ja työkaluja. 

Työpajapäivän (3.6) aiheina ovat ohjausjärjestelmien turvallisuus (ISO 13849), turvallisuuden hallinta ja riskin arviointi ja konedirektiivin soveltaminen.

Ilmoittautuminen seminaariin ja työpajoihin on alkanut. 

Lisätiedot ja seminaarin ohjelma pdf-tiedostona tästä linkistä. Työpajapäivän ohjelma täältä. Ohjelman muutokset mahdollisia.

Pääseminaariin pääset ilmoittautumaan tästä linkistä


Työpajojen ilmoittautumislinkit alla:


Lisätietoja: Jukka-Pekka Rapinoja.