Tulosta METSTAn kotisivut
  7.2.2013
Turvallisen tekniikan seminaari 2013

Tampere 29.-30.5 2013

Turvallisen tekniikan seminaari järjestetään Tampereella toukokuun lopulla. Keskiviikkona 29.5 pidetään työpajapäivä erityisaiheista ja torstaina 30.5 luennoista koostuva pääseminaari.

Tänä vuonna pääseminaarissa käsitellään mm. seuraavia aiheita:

  • Näkökulmia modernisointiprojektiin: tekninen turvallisuustaso, vastuidenjako, vaatimustenmukaisuuden osoittaminen. Kinkkinen aihe, johon ei aina ole tarjolla yksinkertaista vastausta! Luento toteutetaan usean asiantuntijan "keskustelupaneelina".

  • Vastuut ja turvallisuusratkaisut uusissa koneyhdistelmissä. Mitä olisi huomioitava, kun laitetoimittajia on useita ja laitteet muodostavat suuriakin kokonaisuuksia.
  • Nostoapuvälineet. Nostoapuvälineitä koskeva standardi EN 13155 on parhaillaan uusittavana. Kuulemme uusintatyössä mukana olevalta suomalaisedustajalta tuoreimmat kuulumiset tulevasta standardista ja sen vaatimuksista.
  • NOMAD-meluraportti. 80 % koneiden käyttöohjeista on puutteellisia konedirektiivin melua koskevien vaatimusten osalta. Luennossa käydään läpi raportin tuloksia ja annetaan suosituksia.
  • Teollisuusautomaation tietoturva - mitkä ovat koneenrakentajan tehtävät tietoturvan varmistamisessa. Keväällä julkaistava kansallinen tietoturvaohjelma asettaa tehtäviä ja velvoitteita kaikille tahoille. Luennon tarkoituksena on herättää tuotantokoneiden valmistajat ja modernisoijat omalta osaltaan mukaan tietoturvan varmistamiseen ja mukaan kansalliseen tietoturvaohjelmaan.

Työpajapäivässä käsitellään mm. ergonomiastandardien soveltamista koneensuunnittelussa. Ergonomia olisi otettava huomioon suunnittelussa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Tällöin sen tuomia etuja voidaan hyödyntää täysipainoisesti.

Konedirektiivin soveltamista käsittelevä työpaja järjestetään jo kolmatta kertaa sen saavuttaman suosion vuoksi. Konedirektiivin soveltamisoppaasta ilmestyy tänä vuonna uusi painos, jota mahdollisesti päästään käsittelemään työpajassakin.

Varaa seminaaripäivät kalenteriisi ja tule mukaan päivittämään tietosi, oppimaan uutta ja tapaamaan muita koneturvallisuusalan asiantuntijoita!

Seminaarin ohjelma julkaistaan myöhemmin. Pidätämme oikeudet ohjelmamuutoksiin.
Ilmoittautuminen seminaariin alkaa huhtikuussa 2013.
Lisätietoja: Jukka-Pekka Rapinoja

*

Ajankohtaiset lausuntopyynnöt

*

Ajankohtaiset julkaisut

Luettelo viimeaikaisista uusista julkaisuista. Julkaisujen myynti: Suomen Standardisoimisliitto SFS. http://www.sfs.fi/julkaisut_ja_palvelut

Avaa luettelo (PDF).