METSTA » Koneenrakennuksen toleranssit - uudet ominaisuudet ja vanhan kertausta

Koneenrakennuksen toleranssit - uudet ominaisuudet ja vanhan kertausta

16.09.2013 , Neuvottelukeskus, 2 krs., Eteläranta 10, Helsinki
ISO-toleranssijärjestelmä on muutaman viime vuoden aikana muuttunut merkittävästi. Tolerointia koskevia uusia standardeja on julkaistu ja lähes kaikki olennaisimmat standardit on uusittu. Muutoksilla on vaikutusta koko toleranssijärjestelmän soveltamiseen.

Toleranssit ovat koneensuunnittelun olennaista perusasiaa. On tutkittu, että suomalainen teollisuus tuntee heikosti nykyisiä toleranssistandardeja. Koneenpiirustuksia laativien ja niitä lukevien on syytä tuntea tolerointia koskevat säännöt kalliiden virheiden ja väärinkäsitysten välttämiseksi sekä laadukkaan tuotannon varmistamiseksi.

KOULUTUSPÄIVÄ
Koulutuspäivä pidettiin ensimmäisen kerran maaliskuussa 2013. Koulutuspäivän suuren suosion vuoksi uusimme nyt koulutuksen.

Koulutuspäivässä tehdään katsaus geometrisen tuotemäärittelyn eli ns. GPS-järjestelmän standardeihin kattaen perussäännöt, pituusmittojen toleranssit ja geometriset toleranssit. Koulutuksessa painotetaan standardien uusia ominaisuuksia.

Johdantopuheenvuoron pitää Dr. Henrik S. Nielsen, joka toimii toleranssistandardeja laativan ISOn teknisen komitean ISO/TC 213 puheenjohtajana ja asiantuntijana (Dr. Nielsenin osuus on englanninkielinen, muu koulutus on suomeksi).

KENELLE
Koulutuspäivä on tarkoitettu kaikille, jotka työssään laativat tai tulkitsevat teknisiä piirustuksia ja toleransseja: suunnittelu ja tuotekehitys, hankinta, myynti, valmistus, laadunvalvonta ja alihankkijat.

 
AIKA JA PAIKKA
16.09.2013 , Neuvottelukeskus, 2 krs., Eteläranta 10, Helsinki

HINTA
195 € + alv. 24 % / hlö. Hinta sisältää koulutusmateriaalin ja ohjelmaan merkityt tarjoilut. Osallistumismaksu laskutetaan tilaisuuden jälkeen.

OHJELMA
Koulutuspäivän OHJELMA

ILMOITTAUTUMINEN
12.9.2013 mennessä tästä . Lisätietoja: Tiia Ryhänen

Mukaan mahtuu 60 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

PERUUTUSEHDOT
Mikäli peruutus tehdään viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, veloitamme 30 % osallistumismaksusta. Osallistujan jäätyä saapumatta ilman peruutusilmoitusta veloitamme koko osallistumismaksun.

AIHEESEEN LIITTYVÄT STANDARDIT
Koulutuspäivään osallistuvilla on mahdollisuus hankkia aiheeseen liittyviä standardeja
kurssialennuksella Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:stä. Alennuskoodi jaetaan kurssilaisille kurssin aikana.

SAAPUMISOHJEET

Julkinen liikenne
Raitiovaunulinjat 2, 3, ja 1A pysähtyvät Eteläranta 10:n kohdalla. HSL:n reittioppaan avulla voit tarkastaa nopeimman reitin.

Pysäköinti
Maksullisia pysäköintipaikkoja on Etelärannan puolella Wanhan Kauppahallin ja sataman alueella. Lähellä on myös Kasarmitorin pysäköintihalli sekä P-Tähtitorninvuoren pysäköintihalli.

LISÄTIETOJA
METSTA, Metalliteollisuuden Standardisointiyhdistys ry
Jukka-Pekka Rapinoja

Tervetuloa mukaan!

Tulevia tapahtumia